O NAŠÍ RESTAURACI


 Naše první zkušenosti v oblasti pohostinství jsme získávali již před třiceti lety v dobách, kdy si číšníci a kuchaři vážili své práce a navzájem se respektovali a byli hrdí na své řemeslo. Doba se změnila a nastala situace, kdy si hospůdku či restauraci otevřel snad každý, kdo nevěděl v čem podnikat, a tak byl stav služeb v pohostinství doslova žalostný.

I my hledali svoji cestu. A vrátili jsme se ke kořenům. Zjistili jsme, že lidé mají plné zuby “burgerů” a  smažených jídel. Vrátili jsme se ke klasice – gulášek, svíčková, rajská, koprová… to je to o co mají naši  zákazníci největší zájem. A přidáme-li k tomu valašské frgály, které pečeme každý den, je to doslova radost pro Vaše chuťové pohárky. I naše pizza je opravdu speciální, protože si ji můžete sestavit úplně sami podle svých požadavků a přání.

Naše první krůčky jsme udělali již v roce 1992, kdy jsme plni euforie začali podnikat na první živnostenský list v tomto oboru a nebyl to začátek opravdu jednoduchý. Učili jsme se, hledali svoji vlastní cestu a naráželi na záludnosti byrokratického systému a mnohdy i konfrontace místních. Dlouho nám trvalo, než jsme přišli na to, že si musíme jít vlastní cestou. Změnili jsme od základu celý marketing prodeje a pochopili jsme, že pokud chceme prosperovat a udržet se na trhu, tak to není o výši tržby a spokojenosti kvůli za co nejnižším cenám, ale především o kvalitě a spokojenosti zákazníků. A pokud se jedná o kvalitu, ta se nedá pořídit za co nejnižší cenu.

Taky jsme našli “díru na trhu”. Z našich cest – protože provozujeme i cestovní kancelář – dobře víme jaký je velký problém narazit na dobrou restauraci, například na cestě do Prahy. Všude jen samé rychlé občerstvení, smažená jídla, hranolky, nebo kečupy. Ale nikde žádná obyčejná svíčková nebo gulášek. A tak jsem to vyzkoušeli. Bylo nám jasné, že pokud máme mít denně na menu hotová jídla musí být kvalitní a chutná. Takže když se například vaří kyselice, musí tam být smetana a žádné náhražky. To vše jsou pochopitelně náklady na víc. Šli jsme do toho rizika a vyplatilo se.

Proto u nás nenajdete žádné práškové doplňky a náhražky. Řeknete, to je jako podle Zdendy Pohlreicha. Je to tak, jenomže my s tím přišli v době, kdy Zdeňka ještě nikdo neznal. Ale musíme konstatovat, že se na jeho pořady rádi díváme a souhlasíme s jeho názory snad na 99%. Možná to je i proto, že Zdeněk má, stejně jako my, školu starých mistrů, kdy si každý vážil práce číšníka, kuchaře, nebo servírky. A ano, i u nás v restauraci existují sprostá slova. Chcete je znát?  Tady jsou: Nejsprostší slovo je UH omáčka, následuje bramborák v prášku a tím nejhorším slovem je polotovar. Taková slova se u nás nesmí používat a rozhodně je u nás v kuchyni ani nenajdete.

 Víme, že naše ceny nejsou zrovna nízké. Stane se, že se zákazník podívá do jídelního lístku a odejde. Ale takových je opravdu minimum. Většina zákazníků je spokojena a po jídle většinou konstatují, že cena odpovídá kvalitě a množství . Viz například: https://www.turistika.cz/mista/lidecko-restaurace-na-formance/detail

V roce 2015 jsme původní starou budovu odkoupili a kompletně zrekonstruovali do dnešní podoby. Našim zájmem bylo zachovat původní styl a ráz této dominantní stavby v centru obce. Pevně věříme, že i Vy zavítáte do naší restaurace a vychutnáte si kus domácí kuchyně

Právě v této restauraci připravujeme občerstvení a večeře pro naše klienty CK RIVIERA TOUR na plavby a pokud si zakoupíte zájezd u naší cestovní kanceláře, budete pozvání na večeři zdarma právě do naší restaurace.

LINK NA STRÁNKY RESTAURACE NA FORMANCE-kliknete zde


Hanka a Pavel ČÍŽOVI

Kontaktní formulář

Máte nějaký dotaz? Neváhejte nás kontaktovat, vše vám vysvětlíme a pomůžeme